Compot conservat de pere cu miere

Compot conservat de pere cu miere

Compotul conservat de pere il poti savura oricand, atat vara cat si iarna, atunci cand esti racit, sau pur si simplu atunci cand setea te doboara. Compotul conservat de pere este de mare ajutor pentru persoanele extrem de ocupate. Il prepari, il pui in camara si il savurezi atunci cand simti nevoia.

Specificrusesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • miere300 g
Preparare

Se aleg pere coapte, se taie in jumate si se curata de seminte;

Se lasa pentru cateva minute in apa rece cu sare de lamaie, dupa care se pun in borcan;

Se face sirop din apa colcotita cu miere si se lasa sa se raceasca;

Dupa ce s-a racit siropul se toarna peste perele din borcan si se sterilizeaza timp de 8 min borcane de un litru, 12 minute de 2 litri, 15 min cele de 3 litri.

Recomandari