Supa de zarzavat II

Supa de zarzavat II

Pentru sugarul care a depasit varsta de 6 luni, zarzavaturile folosite in supa de zarzavat pot fi mai variate. Dupa sezon in supa de zarzavat, se pot adauga dovlecei, conopida, loboda, urzici, spanac, frunze de patrujel, rosii... Bulionul de zarzavat se prepara la fel ca si la supa de zarzavat I.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 1-3 ani  
Ingrediente
  • cartof1 bucata
  • gris2 lingurite
  • morcov1 bucata
  • ou1 bucata
  • pastarnac1 bucata
  • rosie1 bucata
  • dovlecel1 bucata
  • loboda1 legatura
  • apa500 ml
Preparare

Se curata zarzavaturile, se taie bucati, si se pastreaza proportia prin care morcovul reprezinta o treime din totalul zarzavaturilor;

Se pun in apa rece si se fierb cam 90 minute intr-un vas acoperit;

Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate se paseaza si apoi supa se strecoara;

Zeama obtinuta se pune din nou la fiert impreuna cu 2 lingurite de gris adaugate in ploaie;

Se fierbe inca 15 minute:

Se stinge focul si se adauga zeama de lamaie dupa gust si caimac sau smantana;

Se mai poate adauga un galbenus de ou fiert si bine pasat.

Recomandari