Supa de usturoi cu praz

Supa de usturoi cu praz

O supa de usturoi delicioasa si foarte sanatoasa, care te va ajuta sa lupti eficient impotriva afectiunilor de sezon.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • usturoi uscat4 capatani
  • piper0 dupa gust
  • praz1 fir
  • ceapa rosie1 bucata
Preparare

Se curata usturoiul si se prajeste putin in tigaia fara ulei, apoi se zdrobeste bine.

Amestecul de ierburi aromate (cimbru, busuioc, rozmarin, dafin) se pune intr-un triunghi de tifon, strans bine la capete.

Se toaca ceapa rosie solzisori, cartofii cubulete mici si prazul rondele de 1 cm si se prajesc impreuna in putin ulei, pana se inmoaie.

Se adauga pasta de usturoi, apoi faina, pana absoarbe tot uleiul din tigaie si se lasa la prajit cateva minute, amestecand in continuu.

Se indeparteaza tifonul cu ierburi, se paseaza amestecul cu blenderul si in functie de cat de gros este se mai subtiaza sau nu cu apa calduta.

Tips

Se serveste cu patrunjel tocat marunt deasupra si cu bucatele de rosii uscate. Se poate pune si 1 lingurita de smantana.

Recomandari