Supa de rosii

Supa de rosii

Supa de rosii - Nimic mai potrivit pentru zilele calduroase sau pentru perioada postului decat o supa de rosii, usoara si hranitoare. Supa de rosii este ideala si pentru copii lasati singuri acasa de parintii plecati la serviciu, pentru ca se poate consuma si la temperatura camerei, rezolvandu-se

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • zahar1 lingura
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov2 bucati
  • rosie2 kg
  • telina1 bucata
  • ulei de masline50 ml
  • sare0
  • ardei gras2 bucati
  • fidea de orez150 g
  • patrunjel verde1 legatura
Preparare

Morcovii, telina si ceapa se spala, se curata, se taie in bucati si se pun la fiert cu cca 2 l de apa cu sare si ulei;

Dupa ce legumele au fiert pe jumatate (30 minute), se adauga ardeii taiati felii si rosiile, se lasa sa mai fiarba 20 minute;

Daca aveti mixer, dupa ce se raceste putin se mixeaza tot continutul, daca nu se strecoara supa, pasand bine legumele printr-o sita;

In supa de rosii astfel obtinuta, se pun taiteii de orez fierti in prealabil si racoriti sub putina apa rece;

Se potriveste de sare si dupa gust se poate adauga si lingura de zahar;

Supa de rosii se poate imbunatati ca gust si culoare, prin presararea de marar sau/si patrunjel verde in momentul servirii;

In timpul iernii, cand calitatea rosiilor nu va multumeste le puteti inlocui cu 100 g de bullion sau 1 l de suc de rosii, in acest caz reducandu-se cantitatea de apa. Restul cantitatilor raman neschimbate;

Pentru cazul cand nu sunteti in post supa de rosii se poate drege cu smantana sau se poate pune smantana separate intr-o sosiera.


? .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dulcea mea Romanie
  • person

    "trecutul isi are viitorul in prezent"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right