Supa de rosii cu busuioc

Supa de rosii cu busuioc

O supa aromata care se poate servi calda sau rece, dupa preferinte. Merge de minune cu crutoane. Aroma rosiilor si a busuiocului merg atat de bine impreuna incat nu o sa te mai saturi mancand din aceasta supa! Pofta buna!

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • morcov2 bucati
  • rosie8 bucati
  • telina1 bucata
  • ulei de masline4 linguri
  • busuioc1 legatura
  • sare1 praf
  • piper1 praf
  • orez4 linguri
  • supa de legume800 ml
Preparare

Se oparesc bine rosiile coapte, apoi li se indeparteaza pielita si se pun in blender, pana se omogenizeaza. In lipsa rosiilor proaspete se pot folosi 2 cutii de rosii in bulion.

Se pune supa de legume la fiert si in ea orezul spalat, morcovii si telina rasi pe razatoare iar dupa ce s-au muiat se scot legumele si se adauga in blender, alaturi de rosii.

Se pune amestecul din blender peste supa de legume, plus uleiul de masline si jumatate din busuioc, tocat marunt, apoi s elasa la foc mic 15 minute.

Se adauga si restul de busuioc tocat mare si se lasa la racit.

Tips

Merge de minune cu crutoane

Recomandari