Supa de pui

Supa de pui

Delicioasa supa de pui poate fi servita in tot timpul anului, dar este cu atat mai placuta in dupa-amiezele tarzii cand te intorci infrigurat si obosit acasa. Punem la incalzit supa de pui si toata casa se umple de mirosuri ademenitoare si de senzatii odihnitoare de bine. Aceasta supa de pui este

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 4-7 ani  Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov3 bucati
  • pastarnac1 bucata
  • telina1 bucata
Preparare

Se pune puiul
taiat bucati la fiert in apa rece, se ia spuma din cand in cand, pana cand apa devine limpede;

Cand incepe sa fiarba, se adauga zarzavatul tocat. Se fierbe totul la foc mic pana cand carnea si zarzavatul s-au inmuiat bine, dupa care se scoate carnea, se curata de oase, se pune carnea la loc in supa si se continua fierberea;

Se adauga sare si piper dupa gust. La sfarsit, se pune verdeata tocata deasupra si se serveste cu piper macinat pus direct in farfurie.

Tips

Se pot fierbe mai multe legume pentru un gust mai bun, iar din legumele ramase se poate face o salata Boeuf insa cu carne de pui; Supa de pui se poate servi cu taitei de casa sau cumparati, cu galusti sau cu putin lapte sau smantana. Citeste si reteta de supa de: Supa crema de ciuperci ; Supa din carne de vita ; Supa crema de legume .

Recomandari