Supa de morcovi

Supa de morcovi

Unul din cele mai importante alimente-medicament, supa de morcovi se poate de sugarilor sub varsta de 2 luni sau celor mai mari, ca o completare a mesei de lapte, sau in locul acesteia in cazul aparitiei unor probleme digestive. De aceea supa de morcovi trebuie preparata cu multa atentie,

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii280 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim sugari (0-12 luni)  
Ingrediente
  • morcov500 g
  • apa1 l
Preparare

Se aleg morcovi tineri, se curata, se spala, se taie in rondele subtiri;

Se pun la fiert intr-un litru de apa rece, se fierb 2 ore la foc moale, pana cand morcovii se sfarama cu usurinta;

In timpul fierberii se adauga din cand in cand apa pana la litru;

Dupa fierbere morcovii se paseaza de doua ori printr-o sita deasa se copleteaza cu apa pana la litru si se pune din nou pe foc, pana dau 2-3 clocote;

Se raceste, punandu-se vasul cu supa de morcovi intr-un vas mai mare cu apa rece.

Recomandari