Supa crema de telina

Supa crema de telina

Iata o reteta de supa inedita, pe cat de simpla pare, pe atat de gustoasa. Secretul sta intr-un ingredient aparent banal, care ii da o savoare aparte. Afla ce trebuie sa faci pentru a prepara aceasta minunata supa de telina si bucura-te de beneficiile pe care le are asupra sanatatii.

Specificspaniol
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
1 martie  
Ingrediente
  • ceapa alba200 g
  • lapte250 ml
  • telina2 bucati
  • smantana2 linguri
  • unt nesarat6 linguri
  • supa de pui1 l
  • cartof dulce500 g
  • marar verde1 lingurita
Preparare

Frunzele de telina, ceapa si cartofii se spala si se toaca marunt, dupa care se lasa intr-o oala, impreuna cu untul, timp de 10 minute (sau pana cand acesta se topeste).

Dupa ce untul s-a topit, ingredientele se amesteca intre ele, iar apoi se adauga smantana, supa de pui (fierbinte) si mararul tocat si se amesteca in continuare, pana ce supa devine omogena. Pentru ca ingredientele sa se omogenizeze mai bine, se poate folosi un blender.

Supa obtinuta se da prin strecuratoare si se pune intr-o alta oala, insa inainte de a face acest pas se poate adauga putin lapte, pentru a o subtia.

Se lasa pe foc pana da in clocot, nu inainte de a se adauga sare, piper si patrunjel ras.

Inainte de a fi servita, se vor pune doua linguri de smantana, dupa care se va pune supa peste si se amesteca pentru omogenizare.

Recomandari