Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Supa crema de mazare este una din cele mai delicioase supe de legume. Aroma fina, gustul fraged si delicat, aspectul cremos, bobitele verzi ca pete de culoare fac din supa crema de mazare un preparat pe placul oricui. Aceasta supa crema de mazare devine irezistibila prin adaugarea de crutoane

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii330 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • mazare500 g
  • telina1 bucata
  • unt50 g
  • faina1 lingura
Preparare

Se curata telina, se taie cubulete mici, se taie painea cubulete si se rumeneste intr-o tigaie sau la cuptor;

Se pune telina la fiert in apa cu sare, dupa 15 minute se adauga mazarea, oprindu-se cateva boabe intregi de mazare;

Se topeste untul intr-un vas, se pune faina se caleste un pic si se stinge cu zeama in care au fiert legumele;

Se ia vasul de pe foc, se raceste si se adauga smantana, se amesteca bine;

Se adauga legumele fierte si se bate totul cu mixerul pana devine o pasta, se potriveste de sare si piper;

Se serveste in cani, farfurii sau supiere cu crutoane de paine si boabe de mazare.

Tips

Daca supa nu se serveste imediat, se pun pe deasupra cubulete de unt ca sa nu se faca crusta.

Recomandari