Supa crema de linte

Supa crema de linte

Va oferim o reteta usoara, rapida si delicioasa pentru a prepara o supa crema de linte. Aceasta supa crema de linte poate fi o excelenta mancare de post sau pentru dieta.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • patrunjel1 radacina
  • unt80 g
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa.

Dupa cateva clocote, se adauga zarzavatul curatat si spalat si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Cand totul este bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte.

Se topeste 3/4 din grasime intr-o oala, se adauga pireul si se amesteca bine.

Dupa ce s-au inabusit usor, se subtiaza cu zeama in care au fiert.

Se mai lasa sa fiarba 15-20 min, apoi se adauga usturoiul pisat, sare si piper.

Se rastoarna supa in castron si se adauga restul de grasime si verdeata tocata marunt.

Recomandari