Supa crema de legume si zarzavat

Supa crema de legume si zarzavat

Supa crema de legume si zarzavat este o supa delicioasa, care va face cu siguranta deliciul unei mese imbelsugate intre prietenii apropiati. Este foarte gustoasa si plina de ingrediente sanatoase, astfel ca aportul de vitamine si minerale este asigurat.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof2 bucati
  • ceapa alba2 bucati
  • fasole pastai1 mana
  • mazare1 mana
  • morcov2 bucati
  • pastarnac1 bucata
  • patrunjel1 radacina
  • telina1 bucata
  • unt100 g
  • ardei gras2 bucati
  • faina1 lingura
Preparare

Zarzavatul si legumele se curata, se spala si pun intr-o oala cu apa la fiert.

Cand totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin sita.

Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat.

Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 minute la foc mic.

Se serveste la masa cu restul de unt si verdeata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.

Recomandari