Supa crema de fasole boabe

Supa crema de fasole boabe

Supa crema de fasole boabe are un gust excelent, este spornica si usor de preparat.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • unt1 lingura
  • fasole boabe250 g
Preparare

Fasolea, aleasa si spalata, inmuiata de cu seara in apa caldura, se scurge de aceasta apa si se pune la fiert cu apa calduta. Dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba apa. Se repeta aceasta operatie de trei ori. In ultima apa se adauga, in afara de fasole, ceapa, morcovul si patrunjelul.

Se lasa sa fiarba acoperita la foc domol. Cand fasolea este bine fiarta, se scoate zarzavatul (morcovul si patrunjelul), se strecoara, iar fasolea si ceapa se trec prin sita si se subtiaza cu zeama strecurata.

Se pune supa din nou la fiert, impreuna cu o lingura de unt sau ulei si sare. Dupa ce da un clocot, se adauga patrunjelul tocat.

Tips

Se serveste cu cuburi de paine prajita.

Recomandari