Supa crema de dovlecei cu usturoi

Supa crema de dovlecei cu usturoi

Supa crema de dovlecei cu usturoi - Ce bine ar fi sa ne rasfatam tot anul cu atatea legume de sezon, precum dovleceii, vinetele si alte legume pline de vitamine, dar cum vara nu este tocmai lunga, trebuie sa profitam din plin de magia ei si sa ne vitaminizam cum se cuvine, mai ales cu o supa crema

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • usturoi uscat2 catei
  • busuioc1 lingura
  • dovlecel2 bucati
Preparare

Se infierbanta uleiul intr-o cratita, se adauga usturoi si ceapa si se calesc la foc mediu timp de 10-15 min;

Se adauga cartofii, se lasa 2 min., apoi supa de pui si piperul. Se lasa la fiert cca 30 min, apoi se ia cratita de pe foc;

Dovleceii se taie in cubulete;

Supa se amesteca bine in blender, pana se face crema, se toarna din nou in cratita, se da un clocot, se adauga dovleceii si se lasa pana acestea sunt gata.

Tips

Aceasta supa de dovlecei cu usturoi, se serveste calda, cu busuioc tocat, presarat deasupra. Supa de pui, poate fi inlocuita cu apa fiarta.

Recomandari