Supa crema de cartofi cu sunca

Supa crema de cartofi cu sunca

Va oferim o reteta usoara pentru a prepara rapid o supa crema de cartofi cu sunca. Combinatia de cartofi cu sunca afumata, fac din aceasta supa un adevarat deliciu culinar.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • smantana100 ml
  • paine4 felii
  • sunca afumata300 g
  • dafin2 foi
  • faina2 linguri
Preparare

Sunca se spala si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, se arunca apa si se pune alta apa si se lasa la fiert. Cand este aproape gata, se pun cartofii taiati cubulete, foile de dafin si putin piper. Se lasa sa fiarba pana sunca este bine patrunsa.

Se scoate sunca si foile de dafin si cu ajutorul blender-ului se obtine o crema, la care se adauga smantana si faina, in prealabil se amesteca cu putina apa rece. Se lasa sa dea un clocot.

Sunca se taie cubulete, painea se prajeste si se taie tot cubulete si ambele se prajesc in ulei.

Supa - crema se condimenteaza, daca este necesar si se serveste cu sunca si painea prajita si cu patrunjel verde tocat foarte fin.

Recomandari