Spaghete carbonara cu dovlecei
Gustul inconfundabil al spaghetelor carbonara este acum sporit de dulceata si aroma dovleceilor proaspeti. Iar preparatul rezultat va constitui cu siguranta vedeta unei seri petrecute alaturi de cei mai buni prieteni, intr-o atmosfera tipic italieneasca.
Ingrediente
- branza mozzarella150 g
- ou3 bucati
- spaghete400 g
- usturoi uscat0
- busuioc0
- sare0
- piper0 dupa gust
- smantana150 ml
- dovlecel4 bucati
- parmezan150 g
- pancetta400 g
Preparare
Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, apoi se scurg de apa; se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi.
Dovleceii se curata de coaja si se taie feliute extreme de subtiri, elastice, care se pun la calit impreuna cu pancetta afumata si usturoiul zdrobit.
Mozzarella, smantana, sare si galbenusurile se amesteca bine, apoi se toarna peste spaghetele fierbinti, adaugandu-se la sfarsit si compozitia de dovlecei si pancetta.
Se asezoneaza cu busuioc, sare, piper si se pune in farfurii intinse.
Se presara deasupra parmezan ras.
Tips
Se servesc fierbinti.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"e bine sa faci dragoste numai daca si numai dupa ce aceasta exista deja"