Supa crema de ardei

Supa crema de ardei

Supa crema de ardei este o supa usoara si racoroasa, numai buna de servit la pranz sau cina.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • vin alb2 linguri
  • usturoi uscat2 catei
  • smantana100 ml
Preparare

Ardeii se spala si se taie in doua, se curata de seminte apoi se taie in bucati potrivit de mari.

Ceapa curatata se toaca fin, la fel si usturoiul.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si usturoiul, dupa care se adauga bucatile de ardei, amestecind cu o lingura toate legumele. Se presara o lingurita de boia si se toarna supa deasupra. Se acopera oala si se lasa sa fiarba totul circa 10min.

Intre timp se omogenizeaza branza, smantana se bate cu mixerul pana se intareste si se adauga peste branza, deasupra se presara iarasi paprica si se da amestecul la rece.

Dupa ce a fiert supa se piureaza fie cu mixerul sau se trece prin sita, se adauga sare, piper si 2 linguri de vin, se presara patrunjelul tocat.

Se pune in farfurii, iar deasupra se pune cate o lingura din compozitia branza-smantana.

Recomandari