Bors de urzici

Pentru ca este primavara si suntem victimele fericite ale acestei explozii de verdeata, hai sa profitam de viata scurta a unora din verdeturi asa cum este cazul urzicilor. Le putem prepara in multe feluri, dar cine a gustat bors de urzici va recunoaste ca este exceptional. Bors de urzici este o
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- ou1 bucata
- ulei de floarea-soarelui2 linguri
- leustean0
- orez2 lingurite
- bors500 ml
- urzici2 farfurii
- boia dulce1 lingurita
- apa1 l
- faina1 lingurita
Preparare
Se taie ceapa marunt si se inabuse in ulei;
Se adauga peste ceapa faina, boiaua si sarea;
Se toarna apa si dupa ce da un clocot se pune orezul si urzicile bine spalate;
Se lasa sa fiarba incet acoperit, pana ce orezul este aproape gata;
Se adauga borsul si se lasa sa mai dea 2-3 clocote;
Se adauga verdeata tocata si oul batut.