Bors de urzici

Bors de urzici

Pentru ca este primavara si suntem victimele fericite ale acestei explozii de verdeata, hai sa profitam de viata scurta a unora din verdeturi asa cum este cazul urzicilor. Le putem prepara in multe feluri, dar cine a gustat bors de urzici va recunoaste ca este exceptional. Bors de urzici este o

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ou1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • leustean0
  • orez2 lingurite
  • bors500 ml
  • urzici2 farfurii
  • boia dulce1 lingurita
  • apa1 l
  • faina1 lingurita
Preparare

Se taie ceapa marunt si se inabuse in ulei;

Se adauga peste ceapa faina, boiaua si sarea;

Se toarna apa si dupa ce da un clocot se pune orezul si urzicile bine spalate;

Se lasa sa fiarba incet acoperit, pana ce orezul este aproape gata;

Se adauga borsul si se lasa sa mai dea 2-3 clocote;

Se adauga verdeata tocata si oul batut.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Lansare Blog Ele
  • person

    "povestea o scriem in fiecare zi, impreuna..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right