Bors de miel
Ai sarbatorit prea mult, ai mancat sau baut in exces de Pastele asta? Atunci sigur vei fi amator de bors de miel ca sa te dregi. Acest bors de miel este si o ocazie pentru noi sa ne aducem aminte de gustul delicios al borsurilor si ciorbelor traditionale. Unul din deliciile sarbatorilor de paste
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- ou2 bucati
- sare0 dupa gust
- leustean0 dupa gust
- smantana200 g
- orez1 ceasca
- bors0 dupa gust
- carne de miel1 kg
- ceapa verde2 legaturi
Preparare
Se portioneaza carnea, se pune la fiert cu putina sare si se ia spuma;
Cand supa este limpede, se adauga ceapa tocata marunt si cand carnea este aproape fiarta se adauga orezul bine spalat;
Dupa ce a fiert si orezul se adauga borsul (care in prealabil a fost dat intr-un clocot) si se mai fierbe putin;
Separat se freaca cele doua galbenusuri cu smantana si o lingura de apa rece;
Dupa ce ciorba a fost luata de pe foc si s-a "linistit", se adauga smantana cu oul si leustean proaspat cat de mult.