Vin de smochine

Un vin foarte aromat, deosebit, ideal pentru preparatele din gasca sau rata, acest vin de smochine face fata cu succes oricarei cine pretentioase.
Ingrediente
- smochine2 kg
- zahar tos4 kg
Preparare
Smochinele se spala si apoi se toaca cu ajutorul masinii de tocat.
Se pun intr-o damigeana mare, de 20 litri.
Zaharul se dizolva in putina apa si impreuna cu zeama de la 2 lamai, se pun la fiert timp de 10 minute.
Dupa ce au fiert se raceste lichidul cu restul de apa si se toarna in damigeana, peste smochinele tocate.
Se storc in damigeana restul de lamai si se adauga coaja rasa de la 2 din ele.
Drojdia se amesteca cu putin zahar si apa, sa se dizolve, apoi se adauga si ea in damigeana.
Damigeana se astupa cu ajutorul unui dop de fermentatie si se lasa la temperatura camerei (18-20 grade), timp de 6 saptamani, agitand o data pe zi damigeana.
Dupa ce s-a limpezit, vinul astfel obtinut se trage in sticle care se inchid ermetic pana la consumare.
Tips
Vinul de smochine se prepara cu smochine urcate.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"e loc sub soare pentru toata lumea. mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra."