Omleta rustica

Omleta rustica

Omleta rustica - o omleta cu cartofi satioasa si gustoasa. Iar preparatul rezultat va constitui cu siguranta vedeta unei seri petrecute alaturi de cei mai buni prieteni, intr-o atmosfera tipic romaneasca.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof300 g
  • ou8 bucati
  • ulei de masline100 ml
  • faina4 linguri
Preparare

Cartofii se spala si se curata de coaja si se taie rondele de 2-3 mm. Treceti de cateva ori prin faina, ambele parti sa fie bine infainate.

Apoi prajiti rondelele de cartofi intr-o tigaie cu ulei, pe ambele parti, pana devin crocanti.

Eliminati o parte din ulei, asezati cartofii in strat uniform in tigaie si deasupra lor turnati ouale bine batute, condimentate cu sare si piper

Acoperiti tigaia si tineti-o la foc mic, pana cand se frige omleta pe o parte. Intoarceti omleta pentru a o frige si pe cealalta parte.

Serviti omleta fierbinte cu salata de rosii cu usturoi sau castraveti cu usturoi.

Recomandari