Omleta frantuzeasca

Ti-e pofta de o omleta, dar te-ai saturat de clasica reteta? Astazi iti propunem o omleta frantuzeasca, foarte delicioasa si deosebit de fina. Se prepara usor, nu necesita mult timp si este o reteta de care in mod sigur te vei indragosti.
Ingrediente
- ou3 bucati
- unt200 g
Preparare
Amestecati ouale cu putina sare si piper intr-un bol.
Untul il topiti intr-o tigaie la foc mediu.
Atunci cand untul face spuma, turnati ouale in tigaie. Leganati si scuturati tigaia incet astfel incat sa distribuiti ouale si sa le prajiti.
Rotiti partile cremoase ale omletei inauntru prin inclinarea tigaii. Doriti ca aceste parti sa fie moi, nu tari.
Rotiti jumatate de omleta pe o farfurie, apoi rasturnati tigaia astfel incat cealalta jumatate s-o acopere pe prima, facand astfel 2 jumatati de cerc cu partea cremoasa a omletei inauntru. (daca nu vreti sa faceti asa, impaturiti o parte a omletei peste cealalta cu o spatula, apoi dati-i drumul omletei incet pe farfurie).
Tips
Omleta clasica este facuta doar din oua si unt, daca doriti sa umpleti omleta, puneti 2-3 lingurite de umplutura pe o jumatate de omleta exact inainte de a o rula din tigaie. Omleta trebuie sa fie cremoasa si galbena, nu maro.