Lasagne cu curcan

Daca va place bucataria italiana va invit la lasagne cu curcan una din multele moduri de preparare de lasagne. Carnea de curcan tocata, aromata cu usturoi, ceapa, sunca, ciuperci si rosii, reprezinta baza pentru lasagne cu curcan. Lasagne cu curcan poate fi o cina gustoasa si cu continut scazut de
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- lapte600 ml
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline2 linguri
- cascaval50 g
- masline negre50 g
Preparare
Se fierbe laptele impreuna cu foaia de dafin si piperul;
Dupa ce a fiert se acopera compozitia si se ia de pe foc;
Se incinge uleiul si se prajeste costita impreuna cu ceapa taiata marunt timp de 5 minute;
Se prajesc in acelasi ulei ciupercile si usturoiul timp de 3 minute;
Se adauga apoi carnea tocata in cratita unde s-au prajit ciupercile, ceapa, costita si usturoiul;
Se prajesc impreuna si se amesteca in continuu in acest timp, vreme de inca 5 minute;
Atunci cand carnea tocata incepe sa isi schimbe culoarea, se adauga 2 linguri de faina, rosiile si vinul peste compozitie;
Se adauga si maslinele ulterior;
Compozitia se pune la fiert si se amesteca;
Se adauga piperul ramas si sare dupa gust;
Cand fierbe, se micsoreaza focul si se mentine cratita pe foc;
Se lasa neacoperite timp de 30 minute le foc mic;
Se fierb lasagnele timp de 10 minute amestecand in continuu in oala si lasand oala neacoperita;
Imediat dupa ce au fiert, se toarna intr-o strecuratoare si se lasa sa curga peste ele un jet de apa, astfe incat sa se raceasca un pic;
Se strecoara apoi si se elimina surplusul de apa;
Dupa ce s-au scurs bine lasagnele, se strecoara laptele si se arunca foaia de dafin si boabele de piper ramase pe fund;
Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se adauga restul de faina si se prajeste la foc mic timp de 2 minute;
Se adauga treptat lapte si se fierbe, amestecand in tot acest timp;
Se amesteca pana cand amestecul devine uniform si incepe sa se ingroase;
Se adauga sare si piper dupa gust si se fierbe la foc mic timp de 2 minute;
Se unge cu unt un vas mare, putin adanc, de preferinta din yena;
Se pun pe fundul vasului o treime din foile de lasagne, suprapunandu-se;
Se toarna deasupra foilor jumatate din sosul de curcan si apoi se stropeste cu o treime din sosul alb;
Se repeta, terminand umplerea foilor cu sosul alb;
Se acopera cu restul de lasagne si se presara cascavalul ras pe deasupra;
Se lasa sa se raceasca si se serveste calda;
Pentru a o conserva mai mult timp, se acopera cu folie de plastic si cu folie de aluminiu;
Dupa ce s-a racit se pune in congelator;
Poate fi pastrata in congelator timp de 2 luni maxim;
Pentru a o decongela se pastreaza afara timp de 12 ore, apoi se coace la cuptor timp de o ora.