Peste la tava in sos curry

Peste la tava in sos curry

Alege pentru cina de Florii peste la tava alaturi de un delicios sos curry si iti vei incanta toti musafirii!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • rosii in bulion600 g
  • ceapa alba2 bucati
  • macrou2 kg
  • usturoi uscat8 catei
  • ulei de masline8 linguri
  • sare0 dupa gust
  • curry2 lingurite
  • chilli1 lingurita
  • faina4 linguri
  • ceapa verde1 legatura
  • piper verde0 dupa gust
Preparare

Pestele se curata foarte bine atat la exterior cat si la interior, i se indeparteaza coada si capul si se pune intr-un vas.

Intr-o farfurie adanca se amesteca faina, colorantul galben turmenic, sare si piper si se tavalesc bucatile d epeste prin acest amestec.

Se pune ulei la incins si se pune pestele la prajit, intr-o tigaie, pana devine auriu si este bine rumenit.

Ceapa alba, ceapa verde si usturoiul se toaca marunt si se pun la prajit, in ulei incins, 5-6 minute.

Se adauga rosiile in bulion, scurse de zeama si tocate marunt, praful de chilli, colorant turmenic, sare, piper verde si praful de curry si se mai lasa pe foc inca 10 minute, la foc mic, amestecand mereu.

Se toarna sosul peste bucatile de peste prajite si se lasa 15 minute pana la servire

Tips

Se poate servi cu garnitura de orez fiert.

Recomandari