Omleta cu telemea de oaie

Omleta cu telemea de oaie

O garnitura satioasa si gustoasa, potrivita pentru un mic dejun de weekend, omleta cu telemea iese foarte bine daca se lasa la desarat branza 2 ore inainte de preparare.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou6 bucati
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se sparg oualele si se bat bine impreuna cu un praf de piper si marar tocat foarte marunt.

Branza telemea se lasa la desarat si apoi se stoarce bine si se da pe razatoarea mare.

Se amesteca branza cu oualele cu marar.

Se pune o tigaie cu cateva picaturi de ulei la incins si cand este incinsa bine se rastoarna compozitia, amestecand incontinuu.

Dupa ce s-a topit putin telemeaua, se lasa la rumenit si apoi se intoarce pe cealalta parte.

Se scoate omleta pe o farfurie si se serveste alaturi de castraveti in saramura.

Tips

Branza telemea se poate combina si cu branza cu mucegai sau de burduf, pentru o aroma mai intepatoare.

Recomandari