Vinete gratinate cu rosii

Vinete gratinate cu rosii este o savuroasa reteta de vara, care este rapida si usor de facut. Putem prepara rapid vinete gratinate cu rosii, fara sa conteze calitatea rosiilor si vinetelor. Vinete gratinate cu rosii este o mancare delicioasa si usoara, pe baza de aceste legume sanatoase si gustoase
Ingrediente
- rosie3 bucati
- vanata1 bucata
- cascaval200 g
Preparare
Se spala si se curata de coaja vanata, se taie in felii de aproximativ 1 cm. Feliile se dau cu sare pe ambele fete si se pun pe un servet care sa absoarba zeama formata, se lasa 30 de minute;
Se taie rosiile in felii de 1 cm, se taie si cascavalul in felii cat sa acopere felia de vanata;
Pe o felie de vanata se pune o felie de rosie cu oregano, iar peste rosie o felie de cascaval;
Se pun intr-o tava si se dau la cuptor, la foc mic mediu, cam 20 de minute pana se coc.