Vinete coapte cu sunca

Vinete coapte cu sunca

Vinete coapte cu sunca - un aperitiv inedit, ce n-ar trebui sa lipseasca la nici un eveniment festiv. Completati masa festiva cu aceste vinete coapte cu sunca si uimiti-va invitatii cu acest aperitiv special.

Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  zile de nastere  
Ingrediente
  • cascaval400 g
  • smantana10 linguri
  • vinete4 bucati
  • sunca presata300 g
Preparare

Se taie vinetele in doua( in lungime ) si se fac mici despicaturi cu cutitul, dintr-un capat in altul, lasand 1-2 cm distanta intre ele, avand grija sa nu atingeti coaja;

Se desfac despicaturile cu degeteul si se incorporeaza felii de sunca;

Se pun intr-o tava cu aceste despicaturi, umplute cu sunca, in sus;

Se rade casacavalul si se amesteca cu smantana;

Se toarna aceasta pasta peste vinete si se dau la cuptor, la temperatura de 180 C, timp de 40 - 45 de minute.

Tips

Se servesc calde. Sunca se poate inlocui cu piept de pui afumat.

Recomandari