Shakshuka (Oua in sos de rosii)

Shakshuka (Oua in sos de rosii)

Shashuka, sau shashouka, o specialitate tunisiana, foarte populara in Israel, un mic dejun picant, plin de savoare, un mic dejun ce iti confera energie pentru intreaga zi! Ochiurile moi, sosul dulce si picant, patrunjelul proaspat, m-au cucerit definitiv.

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  dragobete  1 martie  onomastica  
Ingrediente
    Preparare

    Incingem chimenul intr-o tigaie. Daca nu va place puteti sari peste etapa asta, totusi v-as sfatui sa nu renuntati la chimen, nu se va simti foarte pregnant gustul insa va conferi o aroma deosebita, subtila.
    Dupa ce s-a prait chimenul adaugam uleiul de masline si ceapa tocata marunt.

    Cand ceapa a devenit translucida adaugam ardeiul taiat fasii si il lasam doar cat sa isi elibereze aroma.
    Daca aveti un ardei cayenne il tocati si adaugati si pe el, daca nu il inlocuiti cum am facut si eu cu piper cayenne.
    Adaugam rosiile taiate cuburi si lasam pe foc pana incep sa se inmoaie.

    Vezi ingredientele si reteta completa pe www.caietulcuretete.com

    Recomandari