Rosii cu mozzarella

Rosii cu mozzarella

Rosiile pot fi folosite la prepararea diferitelor mancaruri sau aperitive, sunt foarte sanatoase si pot fi consumate oricand. Dar, astazi iti propunem o reteta aparte: rosii cu mozzarella. Este ideala in acele zile in care te grabesti sa ajungi la munca si nu stii ce sa mananci la micul-dejun.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • branza mozzarella250 g
  • rosie4 bucati
  • usturoi uscat2 capatani
  • ulei de masline2 linguri
  • busuioc24 frunze
  • sare0
  • piper0
  • bagheta1 bucata
Preparare

Se lasa la incins cuptorul, iar in acest timp se pregateste o tava in care se aseaza hartie de copt. Rosiile se spala si se taie in patru felii si se aseaza in tava. Capatanile de usturoi se curata si se zdrobesc, iar apoi se amesteca cu putin ulei de masline. Pasta obtinuta se pune peste rosii, dupa care se presara piper si sare. Rosiile se tin la cuptor circa 12 minute.

Bagheta se taie felii, iar fiecare felie in parte se unge cu putina pasta de usturoi si ulei de masline, dupa care pe fiecare bucata de bagheta in parte se pun 2 felii de rosii, 2 frunze de busuioc si mozzarella, dupa care se pun alte 2 felii de busuioc si 2 felii de rosii. Se mai lasa la cuptor aproximativ 8 minute sau pana cand mozzarella incepe sa se topeasca.

La final se scot din cuptor si se mai pot orna cu cateva felii de busuioc, daca au ramas.

Recomandari