Papanasi cu morcovi si branza

Papanasi cu morcovi si branza

Acesti papanasi cu morcovi si branza sunt pe placul tuturor. Te-ai saturat de clasicii papanasi? Incearca aceasta reteta inedita si surprinde-ti invitatii la masa cu savoarea unui preparat pe care cu siguranta nu l-au mai incercat.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar15 g
  • morcov15 g
  • ou1 bucata
  • unt10 g
  • smantana30 g
  • branza de vaci150 g
  • faina30 g
Preparare

Se spala morcovii, se rad si se taie ca fideaua, apoi se pun la fiert inabusit cu 5 g unt si 2-3 linguri de apa.

Dupa ce s-au inmuiat si apa a mai scazut, se lasa sa se raceasca, se strivesc, apoi se amesteca cu branza data prin sita, 15 g faina, zaharul, ou si 10 g smantana.

Din compozitia obtinuta se fac turtite, se dau prin faina, se aseaza pe o tava unsa cu unt, se acopera cu restul de smantana si se coc la cuptor. Se servesc fierbinti.

Recomandari