Papanasi cu morcovi si branza
Acesti papanasi cu morcovi si branza sunt pe placul tuturor. Te-ai saturat de clasicii papanasi? Incearca aceasta reteta inedita si surprinde-ti invitatii la masa cu savoarea unui preparat pe care cu siguranta nu l-au mai incercat.
Ingrediente
- zahar15 g
- morcov15 g
- ou1 bucata
- unt10 g
- smantana30 g
- branza de vaci150 g
- faina30 g
Preparare
Se spala morcovii, se rad si se taie ca fideaua, apoi se pun la fiert inabusit cu 5 g unt si 2-3 linguri de apa.
Dupa ce s-au inmuiat si apa a mai scazut, se lasa sa se raceasca, se strivesc, apoi se amesteca cu branza data prin sita, 15 g faina, zaharul, ou si 10 g smantana.
Din compozitia obtinuta se fac turtite, se dau prin faina, se aseaza pe o tava unsa cu unt, se acopera cu restul de smantana si se coc la cuptor. Se servesc fierbinti.