Humus

Humus

Humus este un preparat foarte popular in tarile arabe. Spumos. hranitor si cu putine calorii, acest humus a devenit in ultimul timp foarte populr si la noi. Cu adaos de mirodenii acest humus este excelent pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni si merge cu paine prajita.

Specificisraelian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • ulei de masline2 linguri
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se pun boabele de naut la inmuiat, ca si cele de fasole. Apoi se pun la fiert, circa 30 minute (se incearca cu furculita daca sunt gata);

Se scurg de apa, dar se pastreaza cam 1/2 pahar deoparte si se paseaza sau se sfarama cu o furculita, bine de tot;

Se adauga sare, piper si ulei dupa gust, si se adauga zeama, ca sa agunga compozitia ca o pasta;

Baghete le taiate felioare se ung cu aceasta pasta.

Tips

Se poate servi cu rosii, ardei, castraveti, si cu cartofi prajiti. Citeste si alte retete pe baza de naut: Tartine libaneze .

Recomandari