Chec de ciuperci

Chec de ciuperci

Iata o reteta apetisanta de chec de ciuperci, cu care nu va veti face de ras in ocazii speciale. Acest chec de ciuperci este aspectuos, spornic si savuros. Incercati reteta si sigur veti inscrie printre preparatele preferate acest delicios chec de ciuperci.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba3 bucati
  • ciuperci450 g
  • ou5 bucati
  • ulei de floarea-soarelui3 linguri
  • marar1 legatura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • smantana5 linguri
  • faina5 linguri
Preparare

Se curata si se spala ciupercile si ceapa, se taie cubulete, se pun intr-o craticioara sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper, se lasa sa se raceasca;

Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca, se ung doua tavi de chec (cele mici) sau o forma rotunda, cu ulei si se tapeteaza cu faina;

Se separa ouale, se bat albusurile spuma;

Se amesteca ciupercile cu galbenusurile, smantana, mararul tocat, se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase, se imparte compozitia in doua si se pune in tavi;

Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi;

Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

Tips

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei; Mararul poate fi inlocuit cu succes de patrunjel.

Recomandari