Bruschete duble cu rosii

Bruschete duble cu rosii

Aceste bruschete cu rosii reprezinta un aperitiv simplu si delicios. Otetul balsamic le confera o aroma speciala, iar busuiocul poate fi inlocuit, insa este indicat cel proaspat, plin de savoare pentru un gust si o aroma deosebite.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii211 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • branza mozzarella225 g
  • rosie6 bucati
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline60 ml
  • otet balsamic30 ml
  • busuioc10 g
  • sare0 dupa gust
  • piper500 mg
  • bagheta1 bucata
  • rosii uscate55 g
Preparare

Preincalziti cuptorul sau gratarul la 200 grade C.

Intr-un vas mare amestecati rosiile lunguiete, rosiile uscate in ulei, otet balsamic, busuioc, sare si piper, si lasati amestecul sa se "odihneasca" 10 minute.

Taiati bagheta in felii de 7 - 8 cm si asezati feliile pe gratar intr-un singur rand; lasati-le pe gratar 2 minute, pana se rumenesc.

Pe fiecare felie puneti parti egale de amestec si garnisiti cu branza mozzarella rasa. Puneti pe gratar 4 - 5 minute sau pana cand se topeste branza.

Recomandari