Tarta cu praz si branza Brie

Tarta cu praz si branza Brie

Tarta cu praz este un deliciu atat ca aperitiv cat si ca masa in sine. O poti servi ca mic dejun sau ca pranz la birou, calda sau rece. Este delicioasa iar prazul ii da o dulceata inconfundabila. Pofta buna!

Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • branza brie100 g
  • ou4 bucati
  • ulei de floarea-soarelui1 lingurita
  • sare0
  • piper0
  • praz1 bucata
  • kaizer150 g
  • faina de grau250 g
  • nucsoara0
  • unt nesarat100 g
  • smantana dulce250 g
Preparare

Se amesteca intr-un bol faina, untul si sarea, adaugand treptat putina apa. Trebuie sa obtineti un aluat omogen care nu trebuie sa vi se lipeasca de degete. Daca este nevoie, mai adaugati faina.

Se taie kaizer-ul in felii subtiri, se pun la foc mic si se lasa la prajit in putin ulei. Prazul spala si se taie pe lungime si se adauga peste kaizer-ul usor rumenit. Amestecul se mai lasa pe foc timp de 10 minute, pana ce prazul se inmoaie bine.

Se bat ouale cu smantana, piper, nucsoara si putina sare.

Intr-o forma de tarta unsa cu unt se intinde foaia de aluat. Se aseaza kaizerul si prazul dupa care se toarna compozitia de oua batute. Branza brie se taie in felii subtiri si se aseaza deasupra. Se da la cuptor timp de 30 de minute.

Recomandari