Ton in aspic

Ton in aspic

Chiar daca sunteti la dieta puteti realiza preparate mai speciale fara sa va abateti de la regulile acesteia, preparand astfel chiar si aperitive speciale, de genul acestui ton in aspic. Acest delicios ton in aspic este excelent pentru mesele festive sau evenimente deosebite.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Recomandat pentru Dieta
Dieta Montignac  
Ingrediente
  • mustar0 dupa gust
  • patrunjel1 lingura
  • vin alb25 cl
  • ulei de masline1 lingura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ton1 conserva
  • gelatina1 plic
  • branza de vaci100 g
  • zeama de lamaie0 dupa gust
Preparare

Se prepara aspicul conform modului de folosire inscris pe cutie, inlocuind jumatatea de pahar de apa cu vin alb;

Se scurge tonul din conserva si se sfarama(folosind, eventual, un tocator).
Se amesteca bine tonul, mustarul, uleiul, patrunjelul, sarea, piperul si zeama de lamaie;

Cand gelatina ajunge la temperatura camerei (dupa circa 1/2 ora), se adauga tonul si branza, apoi se amesteca totul;

Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa usor cu ulei si se lasa 2-3 ore la frigider, ca sa se inchege;

Se scoate din forma si se serveste pe foi de salata, ornamentate cu verdeata, oua sau rosii.

Recomandari