Sunca gratinata in stil florentin

Acest meniu gustos si atat de usor de preparat, sunca gratinata in stil florentin este o adevarata hrana pentru suflet. Sunca gratinata in stil florentin este intr-adevar un deliciu aromat si gustos care poate fi prilej pentru o cina romantica.
Ingrediente
- frisca4 linguri
- ou4 bucati
- spanac2 frunze
- sunca de praga4 felii
- branza emmentaler50 g
Preparare
Se pun frunzele de spanac proaspat curatate si spalate intr-o strecuratoare si se toarna apa clocotita peste ca sa se inmoaie;
Se preincalzeste cuptorul, se ung 2 forma mici cu unt si se tapeteaza cu felii de sunca (2 si 2);
Se toarna pe deasupra suncii, spanacul distribuit uniform, apoi se asezoneaza cu sare si piper;
Se toarna pe deasupra cate 2 oua si cate 2 lingurite de frisca lichida, se presara cu branza rasa;
Se pune la cuptor cam 10-15 minute pana cand branza devine aurie si ouale sunt facute. Se serveste cu branza ciabatta taiata felii.