Stridii in sos de sampanie
Stridiile se consuma crude, fierte, prajite, la cuptor, afumate, murate, la gratar, sau ca ingredient aditional la diverse mancaruri. Noi va propunem astazi un preparat afrodisiac, celebru in toata lumea: stridii cu sampanie. Un deliciu pentru cunoscatori.
Ingrediente
- unt30 g
- sampanie200 ml
- stridii16 bucati
- arpagic8 bucati
- faina10 g
Preparare
Untul cu arpagicul si cu faina se pun intr-o tigaie la topit. Se lasa sa fiarba putin si se adauga 150 ml sampanie. Se lasa sa fiarba apoi la foc foarte mic, doar 3 minute.
Se aduna apa pe care o lasa stridiile atunci cand sunt desfacute, se scoate apa din scoica si se adauga amestecului anterior. Se lasa sa fiarba pana cand capata o consistenta cremoasa. Se scot stridiile din scoica concava, se aseaza intr-un vas si se acopera cu amestecul de sampanie.
Se rumenesc intr-un aparat pentru gratinat sau in cuptor, la foc iute, si, cand sunt gata si urmeaza sa fie servite, se stropesc cu restul de 50 de ml de sampanie ramasa.
Tips
Se servesc cu felii de lamaie.