Salata de spanac cu bulgur si fructe uscate

Salata de spanac cu bulgur si fructe uscate

O salata plina de vitamine in care dulceata fructelor uscate se imbina perfect cu fragezimea spanacului proaspat si bulgurul hranitor. Incearca acest deliciu de savurat in post si nu numai. Pofta buna!

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  post  paste  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ulei de masline2 linguri
  • sare0
  • piper0
  • stafide100 g
  • rosie cherry10 bucati
  • caise deshidratate100 g
  • baby spanac1 pachet
  • bulgur150 g
Preparare

Punem bulgurul intr-un bol si turnam peste el 150 grame de apa clocotita.Il acoperim cu un capac si il lasam sa absoarba apa.

Dupa cca 10 minute il descoperim si il afinam cu furculita, apoi il lasam la racit.

Acoperim si fructele uscate (caisele, stafidele) cu apa clocotita si le lasam acoperite pentru cca 20 minute, sa se hidrateze. Dupa 20 de minute le scurgem si le lasam la racit, dupa care le taiem in jumatate.

Rosiile cherry se spala si se taie in jumatate. Se spala bine si frunzele de spanac si se lasa se se usuce bine.

Intr-un bol preparam dressing-ul,amestecand energic uleiul cu sucul de lamaie, sarea si piperul
Intr-un alt bol punem toate ingredientele de mai sus si turnam deasupra dressingul. Amestecam cu grija si servim!

Recomandari