Sardele marinate
Daca vreti sa preparati niste aperitive deosebite va oferim reteta de sardele marinate. Sardele marinate putem prepara si fara vreun motiv oarecare, pentru ca in acest fel conservate, sardele pot fi servite o perioada mai mare de timp. Aceste sardele marinate sunt delicioase si foarte sanatoase.
Ingrediente
- sardine1 kg
- vin alb100 ml
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline100 ml
- cimbru3 fire
- sare0 dupa gust
- piper1 lingurita
- arpagic4 bucati
- dafin1 foaie
- tarhon2 fire
- otet50 ml
Preparare
Se curata sardelele, se spala bine, se sareaza si se lasa sa se scurga intr-o
strecuratoare;
Se aseaza una langa alta intr-o forma adanca, rezistenta la foc, se presara
deasupra ceapa si usturoiul tocate marunt, foaia de dafin rupta bucatele, frunzele de tarhon, cimbrul si boabele de piper;
Se varsa intr-o cratita vinul, uleiul de masline si otetul se pun pe foc sa dea in clocot si se toarna peste sardele;
Se inveleste vasul intr-o foaie de aluminiu, se lasa pestele sa se raceasca si se tine apoi 2 ore la frigider.
Tips
Se servesc reci, cu paine neagra unsa cu unt.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"poezia e creaaie,e viaaa traita pe verticala chiar ai o secunda..."