Rulada de porc cu sunca si legume

Rulada de porc cu sunca si legume

Rulada de porc cu sunca si legume - Orice surpriza cere timp, daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu o mancare apetisanta cum nici n-au visat, incearca aceasta reteta de rulada cu carne si legume. Rulada de porc cu sunca si legume iti va lua ceva timp, insa rezultatul va fi excelent.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  onomastica  paste  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • patrunjel2 linguri
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • usturoi uscat2 catei
  • rozmarin1 lingura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
  • carne de porc1500 g
  • sunca presata125 g
  • boia dulce1 lingura
  • dafin1 frunza
  • supa de pui400 ml
Preparare

Ceapa, ardeiul, usturoiul, verdeata si sunca se taie marunt, se amesteca bine;

Aceasta compoztie se repartizeaza pe feliile de carne batute si condimentate in prealabil, se ruleaza si se leaga;

Uleiul se amesteca cu boiaua, sare, piper si rozmarin;

Cu acest amestec se ung rulourile, apoi se pun intr-o tava, se toarna supa se acopera tava si sa coace la cuptorul preincalzit la temperatura de 250 C cca 15 minute, dupa care se reduce temperatura la 180 C, se scoate capacul, se mai coace friptura descoperita cca 2 h, stropinudu-se din cand in cand cu zeama din tava.

Tips

Se serveste ca si aperitiv, taiat in felii sau combinat cu legume gratinate, diverse garnituri sau salate.

Recomandari