Reteta frantuzeasca: Pate de foie gras

Incearca aceasta reteta de pate de foie gras atunci cand esti lipsita de inspiratie. Desi necesita timp pentru preparare, poate fi un bun aperitiv si poate fi servit atat de cei mici, cat si de cei mari. Daca nu vrei sa il prepari acasa, il poti savura la restaurantul tau favorit.
Ingrediente
- lapte0
- vin rosu0
- sare1 lingura
- piper1 praf
- paine0
- coniac1 lingura
- nucsoara0
- ficat gasca1600 g
- merisoare0
- dulceata de ceapa0
Preparare
Se dizolva sarea de mare in lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider. Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei.
Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, congnac si vin si se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece.
Mod de servire
Se monteaza pe suport de paine prajita, cu dulceata de ceapa.
Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara `50 de saptamani in bucatariile lumii`, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie - decembrie 2015. in iunie promovam bucataria frantuzeasca iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna este Vaporu`.
Reteta frantuzeasca `Pate de foie gras` a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu` si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).