Placinta de peste

Placinta de peste

Pentru ca de Florii avem dezlegare la peste, ce spuneti de o placinta gustoasa cu peste file? Poate fi consumata ca aperitiv sau in loc de gustare si putem folosi orice tip de peste file preferam, important este sa fie fara oase.

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
ziua copilului  florii  
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • ceapa alba2 bucati
  • ou2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui50 ml
  • unt4 linguri
  • drojdie25 g
  • sare1 praf
  • faina4 pahare
  • file peste slab4 bucati
Preparare

Pregatim aluatul pentru placinta: amestecam un pahar de apa sau lapte cald, un ou, un praf de sare si o lingurita de zahar iar apoi adaugam drojdia faramitata. Amestecam pana se dizolva si apoi adaugam faina si amestecam bine din nou. Dupa ce aluatul se aduna putin, punem untul moale si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Il acoperim cu o folie si il lasam sa creasca intr-un loc caldut. Dupa ce a crescut il mai framantam putin si peste 10 minute e gata sa fie folosit la placinta.

Spalam bine fileul de peste si il scurgem de apa. Taiem ceapa cubulete si o rumenim in ulei.

Aluatul se imparte in doua bucati si din fiecare vom face cate o placinta. Intindem o foaie rotunda din fiecare aluat si pe mijloc punem fileul de peste. Se sareaza si pipereaza iar deasupra punem ceapa prajita. De o parte si de alta aluatul se iate fasii care pe care le vom impleti apoi deasupra.

Punem placintele astfel formate in tava tapetata cu putin ulei. Deasupra le ungem cu galbenus de ou si le dam la cuptor aproximativ o ora, pana se rumenesc. Placinta se poate consuma si calda si rece.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

"Vers alb"
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right