Mancare de porumb cu grau

Mancare de porumb cu grau

Daca esti fan risotto sigur iti va placea urmatorul preparat. In loc de orez, pune grau si porumb si ai sa vezi ce minunatie cremoasa iese. Aroma preparatului vine de la porumbul dulce, dar si de la parmezan.

Timp prepararelaborios
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • branza parmezan1 cana
  • ceapa alba200 g
  • rosie100 g
  • ulei de masline4 lingurite
  • busuioc2 lingurite
  • sare0
  • piper0
  • ardei gras50 g
  • grau1 cana
  • porumb dulce300 g
  • supa de zarzavat4 cani
Preparare

Cum se face piureul de porumb

Pune intr-o tigaie porumbul, ceapa, uleiul si un praf de sare. Pune tigaia la foc mic si amesteca ocazional, pana cand ceapa se inmoaie, timp de 6 - 7 minute.

Adauga 2 cani de supa, da focul mai tare si lasa compozitia pe foc pana fierbe. Da focul mai incet, amesteca usor pana cand porumbul se inmoaie iar lichidul din tigaie se reduce la jumtate, adica timp de 20 de minute.

Lasa compozitia, pune-o intr-un blender si mixeaa pana cand obti un piure fin.

Cum se face mancarea de porumb cu grau

Pune intr-o oala 2 cana de supa, graul, un praf de sare si o cana de apa. Lasa pe foc pana cand graul devine moale, timp de 30 - 45 de minute. Strecoara graul si pune-l inapoi in oala.

Intre timp pune la incins uleiul, adauga ceapa si las-o la calit timp de 3 minute. Adauga ardeiul verde si porumbul si lasa-le la copt, amestecand ocazional, timp de 5 minute.

Adauga piureul de porumb in graul copt si lasa combinatia la foc mediu, amestecand ocazional si eventual adauga supa daca compozitia e prea uscata. Adauga branza si pune sare si piper.

Pune rosiile si busuiocul in legume si pregateste astfel un bol de farro: peste compozitia cu grau si piure de porumb pune compozitia de legume.

Recomandari