Melci umpluti

Melci umpluti

Acesti melci umpluti sunt o mancare nemaipomenita, numai buna pentru gurmanzi, dar destul de buna si pentru o cina festiva la care vrei sa faci o impresie buna. Putem servi acesti deliciosi melci umpluti ca aperitive.

Specificfrancez
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  halloween  ziua pacalelilor  onomastica  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ou6 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • unt200 g
  • vin alb150 ml
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • pesmet100 g
  • melci100 bucati
Preparare

Se spala melcii in mai multe ape, se fierb cca 1 ora in apa clocotita cu sare;

Se lasa sa se raceasca, dupa care se scot din cochilie si se toaca marunt;

Se fierb ouale, se curata si apoi se toaca, se curata ceapa si se taie marunt, se amesteca cu untul, verdeata tocata, piperul, sarea si pesmetul;

Se amesteca aceasta compozitie cu melcii bine tocati pana se transforma in pasta;

Cu aceasta pasta se umple cochiliile melcilor, se aseaza intr-o tava, se toarna vinul deasupra si se da la cuptor timp de 10 minute. Se pun cate 10 cochilii la o portie.

Tips

Se pot folosi si melci congelati.

Recomandari