Melci umpluti
Acesti melci umpluti sunt o mancare nemaipomenita, numai buna pentru gurmanzi, dar destul de buna si pentru o cina festiva la care vrei sa faci o impresie buna. Putem servi acesti deliciosi melci umpluti ca aperitive.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- ou6 bucati
- patrunjel1 legatura
- unt200 g
- vin alb150 ml
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- pesmet100 g
- melci100 bucati
Preparare
Se spala melcii in mai multe ape, se fierb cca 1 ora in apa clocotita cu sare;
Se lasa sa se raceasca, dupa care se scot din cochilie si se toaca marunt;
Se fierb ouale, se curata si apoi se toaca, se curata ceapa si se taie marunt, se amesteca cu untul, verdeata tocata, piperul, sarea si pesmetul;
Se amesteca aceasta compozitie cu melcii bine tocati pana se transforma in pasta;
Cu aceasta pasta se umple cochiliile melcilor, se aseaza intr-o tava, se toarna vinul deasupra si se da la cuptor timp de 10 minute. Se pun cate 10 cochilii la o portie.
Tips
Se pot folosi si melci congelati.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."