Lingua al bagnetto rosso

Lingua al bagnetto rosso sau limba cu sos de rosu, este un aperitiv festiv si foarte apetisant. In plus gustul de carne din lingua al bagnetto rosso, limba in sos rosu este atat de rafinat si savuros incat nu te poti abtine.
Ingrediente
- ansoa0 dupa gust
- ardei iute1 bucata
- patrunjel2 legaturi
- usturoi uscat5 catei
- suc de rosii1 pahar
- limba1 bucata
- otet1 pahar
- faina50 g
- supa de pui1 pahar
Preparare
Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si cateva fileuri anchois in ulei;
Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecand din cand in cand;
Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute;
Se adauga o jumatate de pahar de otet si faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un
amestec omogen si cremos;
Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata. Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
Tips
Citeste si alte retete de aperitive speciale Crema de gorgonzola .
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"