Gogosi de carne umplute cu ou

Gogosi de carne umplute cu ou

Gogosi de carne umplute cu ou sunt un aperitiv deosebit, picant si satios. Preparate cu carne frageda si proaspata aceste gogosi de carne umplute cu ou vor fi savuroase. Apetisante si crocante, in final, aceste gogosi de carne umplute cu ou, sunt excelente pentru mesele festive.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • cartof6 bucati
  • ceapa alba1 bucata
  • ou6 bucati
  • patrunjel0 dupa gust
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • piper0 dupa gust
  • pesmet6 linguri
  • smantana0
  • costita porc3 felii
  • boia dulce0 dupa gust
  • zeama de lamaie0 dupa gust
  • carne tocata300 g
Preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se taie rondele. Se fierb ouale tari, se curata de coaja;

Se taie cubulete si se calesc ceapa si costita deodata cu 2 linguri de ulei, pana ceapa devine aurie la culoare, daca doriti sa prajiti costita, adaugati inca o lingura de ulei si puneti costita la prajit cu aproximativ 3 minute inainte de a pune ceapa, astfel ceapa nu se va arde;

Se adauga condimentele (sare, piper, boia, patrunjel verde tocat marunt) dupa ce stingeti focul, se amesteca si se acopera cu un capac, se lasa cateva minute pentru a se dezvolta aroma condimentelor;

Cartofii, costita si ceapa se amesteca, iar deasupra se adauga un sos preparat din putina apa, cateva linguri de smantana, putina zeama de lamaie, sare dupa gust, patrunjel verde tocat marunt;

Se pregateste carnea tocata ca pentru chiftele (adica, se amesteca carnea cu sare piper, cateva frunze de patrunjel verde tocat marunt, un cartof fiert maruntit pentru a fi mai pufoasa compozitia). Cu aceasta tocatura se invelesc ouale fierte, se dau prin pesmet si se prajesc pe toate partile in ulei.

Tips

Salata se aseaza pe un platou iar deasupra se pun gogosile de ou, se poate orna cu patrunjel verde; Pentru aroma deosebita se poate folosi ulei de masline sau de porumb; Patrunjelul proaspat este mai bun decat cel uscat mai ales peste preparate fierbinti.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

frustrari in singuratate
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right