Creveti picanti

Creveti picanti

Aceasta reteta de creveti picanti este delicioasa si te va scoate cu siguranta din obisnuinta mancarurilor specific romanesti din care te-ai infruptat de sarbatori. Foarte gustosi si plini de ingrediente sanatoase, cu un aport insemnat de acizi Omega 3.

Specificitalian
Timp prepararesemipreparat
Status
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  valentine`s day  dragobete  onomastica  
Ingrediente
  • ardei iute1 bucata
  • lamaie1 bucata
  • ou2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui200 ml
  • chimen4 lingurite
  • creveti750 g
  • pesmet130 g
  • faina de grau8 linguri
  • chilli1 lingurita
Preparare

Se pune la fiert intr-o cratita apa cu zeama de la 1 lamaie, stoarsa, iar dupa ce da in clocot se cufunda crevetii spalati bine, lasandu-se maxim 5 minute, apoi se scot si se scurg.

Intr-o farfurie adanca sau bol se amesteca faina, praful de chilli, ardeiul iute tocat foarte marunt sau dat prin robot si semintele de chimen, iar la sfarsit se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.

Se tavalesc crevetii prin acest amestec, apoi prin oul batut si la sfarsit prin pesmetul asezat pe o alta farfurie si se prajesc in ulei incins.

Tips

Se servesc cu zeama de lamaie, dupa ce au fost scursi de ulei pe un servet absorbant.

Recomandari