Ciuperci cu pastrama si cascaval

O reteta simpla dar spectaculoasa ca gust, pentru a pune pe masa de Craciun o delicioasa garnitura din ciuperci. Acest fel de mancare se poate consuma ca fel principal, alaturi de sos sau piure de cartofi sau ca garnitura pentru gratar.
Ingrediente
- ciuperci700 g
- patrunjel1 legatura
- usturoi uscat4 catei
- sare1 praf
- piper1 praf
- cascaval100 g
- unt nesarat150 g
- pastrama berbecut200 g
Preparare
Se curata ciupercile, li se indeparteaza pielitele, apoi li se rup piciorusele, care se toaca marunt, palariile ramanand intregi.
Se topeste untul si in acesta se prajesc piciorusele ciupercilor, alaturi de pastrama de berbecut taiata fasiute foarte subtiri, amestecand mereu.
Se pune compozitia intr-un castron, alaturi de sare, piper si patrunjel tocat marunt, amestecandu-se.
Se umplu palariile ciupercilor cu acest amestec, se rade deasupra cascaval si se dau la cuptor, timp de 7-8 minute.
Tips
Se servesc fierbinti, cu salata verde creata alaturi.