Aspic cu limba de porc

Aspic cu limba de porc

Aspic cu limba de porc este un aperitiv excelent si delicios. Acest aspic cu limba de porc are un aspect festiv si este tocmai potrivit pentru seara de revelion. Si aceasta pentru ca acest aspic cu limba de porc este destul de usor si pe placul gurmanzilor.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • morcov1 bucata
  • ou2 bucati
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • gelatina2 plicuri
  • dafin2 foi
  • limba4 bucati
  • gogosar murat1 bucata
  • ienibahar0 dupa gust
  • supa de zarzavat500 ml
Preparare

Puneti la fiert limba in apa cu sare, foi de dafin, ienibahar, piper;

Dupa ce a fiert limba, se scoate din lichid, si se curata de pielite si membrane, se taie felii subtiri;

Se dizolva gelatina in 100 ml apa rece, se lasa 10 minute, apoi se toarna peste supa de zarzavat incalzita si se amesteca foarte bine;

Se pun pe fundul vasului bucati de limba, felii de gogosari, rondele de ou, rondele de morcov;

Se toarna lichidul cald deasupra si se scoate afara la frig;

Cand se serveste se rastoarna si se taie patrate.

Tips

Pentru aspectul si aroma acestui aspic cu limba de porc puneti pe fundul vasului, frunzulite de patrunjel verde; Daca vreti sa fiti foarte rafinati puteti realiza mini aspicuri folosind mini forme in care veti pune cate ceva din toate, iar pentru a scoate aspicul usor din forme, le scufundati inainte de a le rasturna in apa calda.

Recomandari