Fasole verde cu branza feta

Fasole verde cu branza feta

Reteta de fasole verde cu branza feta este o salata dar si un aperitiv excelent. Putem consuma fasole verde cu branza feta ca aperiv pentru masa de seara, pentru ca este o masa plina de vitamine si limitata ca si calorii.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii120 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • branza feta200 g
  • fasole pastai350 g
  • vin alb2 lingurite
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline3 linguri
  • busuioc3 fire
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • paine2 felii
  • otet de mere1 lingura
  • rosie cherry300 g
Preparare

Se curata fasolea, se spala si se fierbe 10 minute in apa cu sare, avand grija sa nu se sfarame;

Se prajesc usor feliile de paine, se freaca cu usturoi, si se taie cubulete;

Rosiile se spala si zvanta de apa, se taie frunzulitele de busuioc si se zdrobeste branza cu furculita;

Separat se amesteca uleiul cu otetul, vinul alb, sarea si piperul si se toarna peste fasolea verde, amestecandu-se usor;

Rosiile se prajesc intregi, in putin ulei, cam 3 minute, presarandu-le cu sare si piper;

Fasolea se amesteca cu crutoanele si branza, iar pe deasupra se pun rosiile.

Recomandari