Fasole verde cu branza feta
Reteta de fasole verde cu branza feta este o salata dar si un aperitiv excelent. Putem consuma fasole verde cu branza feta ca aperiv pentru masa de seara, pentru ca este o masa plina de vitamine si limitata ca si calorii.
Ingrediente
- branza feta200 g
- fasole pastai350 g
- vin alb2 lingurite
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline3 linguri
- busuioc3 fire
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- paine2 felii
- otet de mere1 lingura
- rosie cherry300 g
Preparare
Se curata fasolea, se spala si se fierbe 10 minute in apa cu sare, avand grija sa nu se sfarame;
Se prajesc usor feliile de paine, se freaca cu usturoi, si se taie cubulete;
Rosiile se spala si zvanta de apa, se taie frunzulitele de busuioc si se zdrobeste branza cu furculita;
Separat se amesteca uleiul cu otetul, vinul alb, sarea si piperul si se toarna peste fasolea verde, amestecandu-se usor;
Rosiile se prajesc intregi, in putin ulei, cam 3 minute, presarandu-le cu sare si piper;
Fasolea se amesteca cu crutoanele si branza, iar pe deasupra se pun rosiile.