Sos Pesto din rosii deshidratate

Sos Pesto din rosii deshidratate

Sosul Pesto este originar din Genova, Italia si reprezinta un amestec de ingrediente zdrobite, de culoare predominanta verde. Se poate folosi ca sos pentru paste, fripturi, legume sau peste. Se serveste proaspat preparat.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Status
Calorii45 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba3 linguri
  • patrunjel2 linguri
  • vin rosu1 cana
  • usturoi uscat1 lingura
  • ulei de masline1 cana
  • otet balsamic1 cana
  • busuioc2 linguri
Preparare

Puneti rosiile deshidratate intr-un bol cu apa calda si lasati-le acolo 5 minute sau pana se inmoaie.

Intr-un blender puneti rosiile, busuiocul, patrunjelul, usturoiul, mugurii de pin si ceapa si mixati bine; apoi adaugati otetul, pasta de rosii, rosiile zdrobite si vinul rosu, amestecati din nou, apoi adaugati uleiul de masline si parmezanul si sarati dupa gust.

Recomandari